Vinstglädje för Skara – med bitter eftersmak

191115 Skaras Melanie Felber jublar under handbollsmatchen i SHE mellan GT Söder och Skara den 15 november 2019 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Skara HF inleder säsongen i vinstens tecken med en åttamålsseger mot den kommande seriekonkurrenten BK Heid. Eftersmaken blev dock inte så god då Skaras stjärnspelare Melanie Felber skadade sig i lagets sista anfall.

Matchen

Första halvlek var jämn och lagen bytte ledningsflaggan mellan varandra. 7-8 blev 11-8 och slutade med en fyramålsledning för Skara, 17-13, i paus.

I den andra halvleken tog Skara över kommandot än mer och styrde tillställningen. I början av halvleken drog de ifrån till 25-18 innan BK Heid hämtade sig något och gjorde tre raka mål. Men då hittade laget från Västgötaslätten en växel till och kunde segla iväg och till slut vinna med 32-24.

På Skara HFs hemsida förmedlar hemmalagets assisterande tränare Niclas Brinkhammar sina intryck över säsongens första prövning.

– Jag är positivt överraskad att tjejerna tajmade allt så bra i den första matchen och tog till sig de direktiv vi gav på ett bra sätt.

Skadan

Men allt var inte glatt efter matchen. SHEs skytteligavinnare förra säsongen, Skaras Melanie Felber, skadade sig i matchen sista sekvens. Felber, som i matchen hade gjort nio mål från sin vänstersexposition drog på sig en vadskada när det stod 59:59 på klockan. Detta efter att ha blivit upphakad i ett skottförsök från sin vänsterkant. Efter stora smärtor fick lagets fystränare hjälpa Felber ut från planen. Hur illa skadan är vet inte klubben, utan får avvakta och se.

Källa: Skara HF