Vilma Matthijs Holmberg stannar i Skuru

Vilma Matthijs Holmberg. Foto (arkiv): Anders Johnson

En viktig pjäs blir kvar i Skurus lagbygge över nästa säsong, det meddelar klubben då det står klart att mittsexan Vilma Matthijs Holmberg skriver på nytt kontrakt.

Vilma Matthijs Holmberg har växt ut till en av SHE:s farligaste anfallsvapen. Totalt blev det en delad 26:e plats i skytteligan för 21-åringen, där hon gjorde näst flest mål av alla mittsexor efter Johanna Forsberg i Sävehof.

Den gångna säsongen var hennes andra år i Nacka, efter moderklubben KFUM Ulricehamn och senare Tyresö. Och nu står det alltså klart att Matthijs Holmberg blir kvar i ytterligare en säsong hos de gröna – som satsar på revansch efter inställt slutspel.

– Jag tror vi kommer vara ett av topplagen även nästa år. Vi tappar tyvärr några spelare men det ger chans för unga nya att ta steg i sin utveckling. Vi har även fått behålla spelare med rutin vilket ger en trygghet och en bra blandning. Truppen har hög ambitionsnivå vilket även ger en bra miljö på träningar för laget att bli bättre, säger mittsexan på hemsidan.