Viktig duo förlänger med Skövde HF

Sävehofs Ida Odén och Skövdes Nora Jakobsson Van Stam under handbollsmatchen i SHE mellan Sävehof och Skövde den 11 november 2017 i Partille. Foto: Line Skaugrud Landevik / Bildbyrån

Nora Jakobsson Van Stam och Hannele Nilsson blir kvar i Skövde HF även den kommande säsongen, det meddelar klubben på sin hemsida.

Vänsterkanten Nora Jakobsson Van Stam var Skövdes fjärde bästa målskytt den gångna säsongen i SHE där hon gjorde 47 mål på 22 matcher. 25-åringen har tillhört Skövde de senaste sex säsongerna och varje år har hon ökat sin målskörd. Hennes kontrakt är skrivet på 1+1 år.

– Super att vi fått till en förlängning med Nora. Hon har verkligen fått chansen i år och hon visade publiken vilken duktig kantspelare hon är. Generellt en bra prestation över säsongen där hon fått visa sin superteknik med både knorrar och japaner. Vem minns inte hennes show mot CSM Bukarest, säger lagets tränare Rasmus Poulsen på hemsidan.

Utöver Nora Jakobsson Van Stam deltog endast fyra spelare i alla 22 av Skövdes matcher, där en av dem var Hannele Nilsson.

Den 23-årige slitvargen kan nyttjas på flera olika positioner och har förutom Skövde även spelat för Önnered och Hellton. Men de senaste tre säsongerna, och den kommande, spelar hon för de röda i Skövde.

– Hannele är en garanti för att hårt arbete blir genomfört. Hon kan användas på flera positioner vilket är en av hennes styrkor. Som en av de äldre i laget kommer hon också att ge erfarenhet i anfallsspelet när hon spelar med de yngre spelarna, säger Rasmus Poulsen på hemsidan.