VästeråsIrsta värvar finska talangen Emma Aarnio

Emma Aarnio. Foto: VästeråsIrsta

Den 18-åriga niometaren Emma Aarnio lämnar Skuru IK för fortsatt spel i VästeråsIrsta.

– Har ett hyfsat bra spelsinne och skottarm. Den finska sisun att aldrig ge upp finns även i denna finne. Det jag vill utveckla är den fysiska biten, för att kunna spela försvarspel mot de äldre och mer rutinerade spelarna behöver man bra fysisk förmåga och med det sagt vill jag också utveckla mitt försvarsspel.

Så beskriver Emma Aarnio sina styrkor och utvecklingsområden inför övergången från Skuru IK till VästeråsIrsta. Värvningen bekräftas på Västerås hemsida och det är ett intressant förvärv som klubben skaffat sig.

Aarnio är född 1999 och fostrad i Kyrkslätts IF hemma i Finland. Hon lämnade för Skuru IK sommaren 2015 i samband med gymnasiestart och har därefter skolats i USM-lag samt utvecklingslaget.

Samtidigt har hon skaffat sig internationell erfarenhet från spel i de finska ungdomslandslagen och i mars debuterade hon i A-landslaget. Då spelades träningsmatcher mot Kroatiens U20-landslag (19-28, 3 mål av Aarnio) och klubblaget Dugo Selo (26-26, 3 mål av Aarnio).

– Emma är en duktig handbollstalang som flyttat till Sverige från Finland för att satsa på sin handboll och vi har haft ögonen på henne under en längre tid. Hon har under sina år i Skurus verksamhet ständigt varit ett stort hot i de flertalet matcher som hon stött på våra U- och USM-lag. Hon satsar allt på sin handboll och kommer att smitta av sig med sin starka ambition och vilja samtidigt som hon kommer att bidra med sitt skytte och spel från dag ett. En lagom roll att växa in i under hösten väntar, sen får vi se hur stora steg hon tar under sin första riktiga säsong i elitserien, säger Frenne Båverud till klubbens hemsida.