VästeråsIrsta vann efter sekundstrid

Viktoria Högström Unell. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Kristianstad HK hade behövt båda poängen och hade åtminstone den ena långt in i den slutminuten. Då, med 59.52 på klockan, klev Emma Aarnio fram och vräkte in segermålet för VästeråsIrsta.

Aarnios viktigaste mål skickade segern till gästerna. Och inte nog med att niometaren vågade och vann. Det var en mycket värdig matchvinnare, nyförvärvet från Skuru nätade nio gånger och leder skytteligan med totalt 33 mål i väntan på helgens matcher.

– Vi är en man mer på planen och tar ut målvakten och kör vårt övertalsspel. Vi håller lugnet relativt bra, vi tar ett sent avslut och lämnar lite tid till dem, sade Aarnio till VLT om avgörandet.

Tunga sekunder som sänkte Kristianstad, lagets femte förlust på sex matcher. En ljuspunkt fick de orangea  när de välkomnade Sarah Carlström tillbaka i spel. Kraftspelaren (sex mål) var en nödvändig ingrediens för återkomsten från fyra måls underläge till ledning i andra halvlek.

Carlström hade dock behövts på planen i det nervösa slutskedet. En stund efter sitt och lagets sista mål (21–20) hamnade hon på botbänken. Sämsta möjliga ställe för att uppleva VI:s kvittering och definitiva 21–22.

Kristianstad HK–VästeråsIrsta 21–22 (9-13)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>