VästeråsIrsta vände och uddamålsvann mot Kristianstad

Viktoria Högström Unell. Foto: Simon HastegŒård, Bildbyrån

Kristianstad försökte vända sin negativa bortatrend och i halvtid såg det bra ut mot VästeråsIrsta. Men hemmalaget ville annorlunda och VI lyckades vända och vinna matchen i Bombardier Arena med 22-21 (8-11).

Det är ingen rolig bortastatistik som jumbon Kristanstads HK visar upp. Bara en vinst på åtta försök skrämde nog inte fyran VästeråsIrsta, men bortalagets inledning satte nog griller i huvudet hos värdarna.

Snart sköt Sarah Carlström in en straff som betydde 6-3 till KHK efter kvarten spelad. Gästerna behöll sen avståndet in till halvtidsvilan då Martina Weisenbilderova spikade fast 11-8.

I den andra halvleken kom VI snart tillbaka till kvitteringen där Frida Rosell och Viktora Högström Unell stod för två mål var upp till hemmaledning 14-13.

Det böljande resultatet hade kunnat ta död på KHK:s bortavinst-jakt men de vägrade ge upp och snart hade de återigen sprungit ifrån med tre när Andrea Jacobsen fixade 17-14 till gästerna. Sen kom en förödande måltorka.

Noll bortamål på elva minuter betydde vändning i matchen till Västerås fördel. Hemmalaget gick upp till 19-17, och därifrån orkade inte Kristianstad komma tillbaka.

Hemmalaget vann med 22-21 efter mållösa sista två minuter. VästeråsIrsta stannar där med kvar på fjärdeplatsen – och Kristianstad alltjämnt på sista plats i tabellen. Och i nästa runda måste KHK ta emot Skuru. VästeråsIrsta möter Lugi i en mittenkamp i SHE.