VästeråsIrsta spände musklerna – körde över Kungälv

Emma Aarnio. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Är säsongen 2020–21 året då VästeråsIrsta tar kliv mot att bli ett topplag på allvar? Om vi ska reagera efter endast en match är det helt självklart.
I premiären blev det storseger mot Kungälvs HK med 31–15.

Frenne Båverud har byggt och byggt i flera år för att närma sig den absoluta toppen, så även inför årets säsong. Flera intressanta spelare har hämtats in och på samma gång försvagat konkurrenter, samtidigt som de tongivande spelarna från förra säsongen är kvar. Dessutom är Frida Rosell med från start och bara det är så klart otroligt positivt för VI.

Söndagens motståndare Kungälv däremot har tappat viktiga spelare och fått ändra om en del i sitt spel. I dagens match mot VästeråsIrsta var det framförallt anfallsspelet som inte stämde. Nye tränaren Hamed Khazrai gjorde vad han kunde för att förändra spelet under matchen, men ingenting hjälpte.

Hemmalaget hade ledningen med 13–6 i paus och i andra ökade VI ytterligare. Det blev till slut seger med 31–15 och därmed en mycket fin start på säsongen för VI, samtidigt som Kungälv har mycket att jobba med.

VästeråsIrsta – Kungälvs HK 31–15 (13–6)

VI: Frida Rosell 5, Cecilia Tillman 5, Martina Granberg 4, Wilma Svedung 4, Maja Wiklund 4, Carolina Ingesson 2, Johanna Hellgren 1, Victoria Otrander 1, Ellen Göthlin 1, Hannah Grytegård 1, Tilde Skoog 1, Emma Aarnio 1, Josefine Hultberg Dahlgren

Kungälv: Amanda Borgström 3, Mia Lagumdzija 3, Alma Jöhnsson 2, Linnéa Rundberg 2, Maja Fredén 2, Kristina Zubonja 2, Charite Mumbongo 1