VästeråsIrsta på säker fjärdeplats – hemmavann över Önnered

Frida Rosell (i täten). Foto: Simon HastegŒård, Bildbyrån

VästeråsIrsta knep båda poängen den här gången mot Önnered efter vinst med 25-21 (16-8) på hemmaplan. Därmed befäster laget sin fjärdeplats bakom den dominanta topptrion Höör, Skuru och Sävehof.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

I lagens förra möte under mellandagarna slutade matchen oavgjort, 23-23, hemma hos Önnered. Den här gången var det Västerås som stod för värdskapet och det gjorde de genom att stå för en riktigt stark första halvlek.

Det första stora rycket kom efter en kvart när hemmalagets målfarliga vänstersexa Hannah Grytegård satte 7-3. Kort därefter kom nästa knock då VI gick från 9-6 till 14-7 där lagets andra mesta målskytt för kvällen, Frida Rosell på niometer, gjorde tre snabba.

Halvtidsledningen blev till 16-8 och matchen var mer eller mindre avgjord. Önnered kom tillbaka i den andra halvleken, ofta genom Tilda Matthijs, och nyttjade ett mer avslappnat hemmalag. Men tillräckligt nära kom aldrig gästerna och Västerås kunde vinna med 25-21.

– Vi är ganska bra matchen igenom, men vi slappnade av lite i andra och bränner lite för många lägen. Men vi tog oss till lägen matchen igenom och släpper in 21 mål, Irma (Schjött) är bra men vi slappnade av för mycket generellt i andra, säger VästeråsIrsta-tränaren Frenne Båverud till Västerås Tidning.

Vinsten gör att VästeråsIrsta befäster sin fjärdeplats i SHE på 15 poäng, framför femman Lugi på 12 poäng efter 12 spelade omgångar.

Matchprotokoll >> 

Tabellen >> 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here