VästeråsIrsta monterade ner Lugis försvar

Frenne Båverud. Foto: Christoffer Borg Mattisson.

VästeråsIrsta vann det sevärda och svängiga mötet med Lugi HF. Starkt försvar var förklaringen när Lugi gick i land med en prickfri halvlek och pausledning. Därefter tog VI:s offensivlusta och skytte över med besked, 29–25 till slut. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Hetast av alla vid vändningen var Frida Rosell. Niometaren var en av alla hårt hållna hemmaspelare halvvägs. Hon startade andra halvlek på två mål, men nyförvärvet från Skuru visste hur Lugi skulle tas gick i mål med tio mål totalt.

– Jag har haft problem med skador och inte hittat mig själv på banan. Idag fokuserar jag på att komma med mycket fart och energi och det ger även mina medspelare mycket energi. Jag känner att det gav dem fler kasar också så det är jätteskönt, sade hon till VLT.

När Rosell och VI väl fått upp tempot fanns ingen återvändo. Från 11–15 till 18 lika efter 40 minuter och fem plusmål efter ytterligare tio minuter. Sammanlagt 29 mål räckte mer än väl till att spräcka Lugis segersvit och markera sig på den övre halvan.

– Vi hade inställningen att det är ett väldigt bra lag, att det är vi och dem som fightas efter de stora favoriterna i serien, sade Rosell till VLT.

BK Heid dominerade i andra halvlek mot Kungälvs HK. Alexandra Lundström stack ut från distans och i målprotokollet, hittade nät sex gånger. Hon var tongivande i rycket som frammanade säsongens första segerjubel i Västra Frölunda. 

VästeråsIrsta–Lugi HF 29–25 (11–15)
Matchprotokoll >>
Statistik >>

BK Heid–Kungälvs HK 21–17 (10–10)
Matchprotokoll >>
Statistik >>

Tabell >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here