VästeråsIrsta-kvartett lägger skorna på hyllan

Svedung, Högström, Lindblom och Granberg. Foto: VästeråsIrsta

VästeråsIrsta HF slutade åtta i grundomgången av SHE, innan man åkte ut i kvartsfinalen mot IK Sävehof. Nu meddelar klubben att fyra av lagets mest rutinerade spelare lägger skorna på hyllan inför kommande säsong. 

Det är kvartetten Wilma Svedung, Viktoria Högström Unell, Ida Lindblom och Martina Granberg som väljer att avsluta sina respektive karriärer.

klubbens hemsida delar tränare, Frenne Båverud, med sig av sina tankar om bortfallen.

”Wilma Svedung är en energispridande virvelvind med stark vilja till att alltid påverka omgivningen omkring sig till det bättre är min bild av Wilma. En riktig krigare och en grym person i gruppen lämnar stora skor för de övriga att fylla.”

”Viktoria Högström Unell har varit en stöttepelare till mig som huvudtränare. Bortsett från den senaste säsongen då vi har haft en litet specialupplägg, har hon varit lagkapten och gjort det med den äran. Att jag bara känner viss ledsamhet beror ju på det goda skälet då en lill-Viktoria är på väg och en ny spännande fas av livet tar vid.”

”Jag kan på rak arm säga att Ida Lindblom är en av de bästa handbollsspelarna som jag någonsin har spelat med. Med hennes fantastiska förmåga att ta hand om och entusiasmera ungdomar så hoppas jag att hon återfinns inom klubben inom kort med ansvar för fostrande av kommande handbollstalanger.”

”Martina Granberg har alltid gett allt och med sin härliga attityd spridit energi omkring på så många olika vis. Under sin tid som spelare så har hon krigat på med studierna till sjuksköterska och när hon nu blir färdig på högskolan så tar drömmen om det framtida livet över. Detta har Martina flaggat för i ett tidigt skede och även om vi är glada för att hon tar nästa steg i livet så är vi ledsna över att förlora en sådan mysig, finurlig och genomgod person och duktig handbollsspelare.”