VästeråsIrsta får Johanna Hellgrens underskrift

Johanna Hellgren. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån.

I konkurrens med flera andra klubbar hämtar VästeråsIrsta duellstyrka och målaptit i form av Johanna Hellgren. Dessutom meddelar klubbrepresentanter till VLT att truppen är så gott som komplett med det senaste nyförvärvet i hamn.

Under två säsonger i Boden hann murbräckan Hellgren etablera sig med ryggradssträckan. Det nyss avslutade spelåret blev det klart bästa – 112 mål när 25-åringen blev intern skyttedrottning och femma i den totala statistiken.

Det fanns gott om hugade klubbar, Hellgren tar upp sin förra klubb och Kristianstad HK men konstaterar två år i Västerås lockade mest.

– Jag valde VI för att jag behöver spela i ett stabilt slutspelslag för att utvecklas. Jag vill spela matcher som betyder något och i ett lag som kan utmana de allra bästa, säger hon till VLT.

Klubben som sådan har varit synnerligen aktiv på slutet. Tränaren Frenne Båverud menar att spelarlistan, inklusive tillskott är klart duglig för SHE nästa säsong.

– Nu har vi två spelare på varje position plus lite till. Vi kommer att kunna träna och matcha på ett bra sätt, utan att tvingas spela halvskadade spelare, säger han till VLT.

Länk: Måldrottningen klar – jagades av flera klubbar: ”En typ vi saknat”