Unga landslagsspelaren fortsätter i Skuru

Ellen Voutilainen. Foto: Anders Johnson

Finlands 19-åriga landslagsspelare Ellen Voutilainen kommer att bli kvar i Skuru IK även den kommande säsongen, det meddelar klubben på sin hemsida.

Årets säsong har varit rejält sönderhackad för Ellen Voutilainen. Vänsternian drog på sig en frustrerande långtidsskada som höll henne borta från spel i elva månader. Sen en tid tillbaka är hon dock skadefri och hann göra en kort comeback innan säsongen blåstes av.

– Naturligtvis känns det bra. Det är ju de här man sett fram emot och längtat efter i 11 månader men samtidigt finns det frustation i att inte vara där man kanske hoppades sig vara båda fysiskt och psykiskt. Det tar tid, men nu om någonsin har man möjligheten att jobba på de bitar man är svagare på, säger Voutilainen på hemsidan.

19-åringen med Sjundeå IF som moderklubb har redan hunnit göra 8 A-landskamper för Finland. På sina fyra matcher tillbaka i årets SHE hann hon dessutom med 14 mål och tio assist, så där finns stor potential – vilket Skuru omvandlar till ett nytt kontrakt.

– Det känns bra för mig. Det är en miljö jag har möjlighet att utvecklas i och jag känner mig hemma i Stockholm. Jag trivs även bra i gruppen så det är bara roligt att få fortsätta på resan i Skuru, säger hon på hemsidan.