Ulrika Olsson dundrade sönder Sävehof

Skurus Ulrika Olsson . Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Dags för SHE-ligans två av tre giganter att mötas, Sävehof mot Skuru. Den tredje, Höör, möter Skuru på onsdag. Så nu är det upplagt för ändring i tabelltoppen där såväl Höör som Skuru är obesegrade och där Sävehof har en enda förlust. För Skuru gäller det att skaka av sig raden av förluster mot Sävehof på senare år. Alla tre lagen kommer att nå slutspel varför serielunkens matcher för deras del handlar mer om prestige än poäng.

Första halvlek inleddes trevande av båda lagen, målsnålt efter många tekniska fel och svagt skytte. Ibland uppblandat med individuella prestationer av hög klass, det är ju ändå två topplag som möts. Efter hand förändras sakta men säkert styrkeförhållandet mellan lagen. Skuru spelar allt smartare med sitt offensiva försvarsspel medan Sävehof misslyckas med sina skott och inte hänger med i försvaret.

Men den allra största skillnaden mellan lagen handlar om en spelare – Ulrika Olsson i Skuru! Felfritt skytte och ett passningsspel som ofta ställer linjespelare i öppet läge. Lyckas inte Sävehof neutralisera Ulrika så talar allt för en Skuruseger.

Halvtidsresultat: 10-15

Andra halvlek blev aldrig spännande. Skurus försvarsspel var alltför bra samtidigt som Sävehofs skytte från nio meter sviktade betänkligt. Det är tydligt att Sävehof numera inte längre är Sveriges bästa damlag, det är Skuru eller Höör – svaret får vi på onsdag.

Sveriges bästa handbollsspelare kan mycket väl vara Ulrika Olsson. Trots begränsad speltid i andra halvlek gör hon totalt 10 mål, 5 assist och är i övrigt närmast felfri. Lägg till det en för dagen strålande Alexandra Bjärrenholt och en målvakt i Rebecca Nilsson med 45 i räddningsprocent. Som grädde på moset har Skuru en framtida tillgång i supertalangen Malin Berndal.

Sävehof var aldrig i närheten av vare sig Skurus spel eller målskörd. Trots landslagsspelare som Jamina Roberts, Nina Dano och Mathilda Lundström. De överglänstes alla av Ulrika Olsson, så frågan är given: varför nämns hon aldrig i samband med landslagsuttagningar?

Slutresultat: 20-28

Sävehof: Trine Wacker Mortensen 4, Jamina Roberts 4, Mathilda Lundström 3, Ellenor Åström 3, Nina Koppang 2, Thess Krönell 1, Nina Dano 1, Laura Jensen 1, Thea Blomst 1

Skuru: Ulrika Olsson 10, Elin Hansson 5, Alexandra Bjärrenholt 4, Vilma Mathijs Holmberg 3, Ellen Voutilanen 3, Cornelia Dahlström 1, Wilma Schelin 1, Malin Berndal 1

Anders Hilmersson