Ulrika Olsson blev månadens spelare

Skurus Ulrika Olsson. Foto: Andreas Sandström, Bildbyrån.

SHE-lagen grottar ner sig i träning i en månads tid. Då nåddes Ulrika Olsson av en nyhet som lättar upp i decembermörkret, meddelar she.se. Skuru IK-skytten fick priset som bästa spelare i november.

Skuru har lyft säsongen till tätstridshöjd, där Nackalaget förväntas att vara. Ulrika Olsson har varit en viktig faktor på vägen, ledning i skytteligan och över nio mål i snitt på tre novembermatcher. Toppen var de tolv fullträffarna mot Boden Handboll.

– Framförallt känns det som att vi har hittat mer trygghet i våra lagkonstellationer, speciellt i anfallsspelet. Vi har hittat en trygghet där vilket har gjort det lättare att komma i fart. Det är lagets kollektiva trygghet som har visat sig de senaste matcherna, säger Olsson till ligans officiella hemsida om Skurus framfart på slutet.

Lägeskollen sätter Skuru på andra plats. Samtidigt gäller det att gilla läget med det spellediga schemat.

– Det har blivit så att jag har jobbat två timmar extra varje dag. Istället för en resa har det blivit extra jobb och D-vitamintillskott, haha. Träningsmässigt har vi mött Tyresös P16-lag eftersom vi har ett par tjejer som spelar med Nacka just nu, säger Olsson till she.se.

Månadens lag i november
Källa: She.se
Målvakt: Gry Bergdahl, H65 Höör, 3,5 MEP-poäng
Vänstersex: Melanie Felber, Skara HF, 4 MEP-poäng
Mittsex: Maja Persson, Lugi HF, 3,2 MEP-poäng
Högersex: Hanna Cleve, GT Söder, 2 MEP-poäng
Vänsternio: Ulrika Olsson, Skuru IK, 5,9 MEP-poäng
Mittnio: Anna Johansson, H65 Höör, 2,9 MEP-poäng
Högernio: Julia Olsson, Lugi HF, 3,2 MEP-poäng

Länk: Månadens spelare i november: Ulrika Olsson