Tvis Holstebro vinnare av Annliz Cup

Inte helt oväntat att de regerande EHF-mästarna Tvis Holstebro vann Annliz cup.I finalen fick de möta det talangfulla laget Lugi. Lugi har under helgen spelat ett fint spel och den nya trion med Melissa Petrén, Jenny Carlson och Hanna Blomstrand har hittat varandra. Lugi vann seriefinalen mot Skövde HF och tog sig där med till final mot Tvis Holstebro men förlorade matchen med 28-20.

Hemmalaget Skövde siktade på en final mot EHF-mästarna men förlorade snopet mot ett spelsuget Lugi. Laget spelade en oavgjord match, två vinster och en förlust under helgens turnering.

Med den nya tränaren Frenne Båverud som varit i föreningen i ett par år, senast haft ansvaret för utvecklingslaget i division 1, har laget fått igång finliret och kunde laget spela sig till en fjärdeplats.

Nykomlingen Kristianstad blandade mellan vinster och förluster i helgen. Startade turneringen på ett bra sätt med en tvåmålsvinst mot H65 Höör, förlorade stort men inte helt oväntat mot Tvis Holstebro och Västerås Irsta och blev överraskande femma i turneringen.

Den andra elitserienykomlingen Hellton gjorde bra ifrån sig under helgen och tog sig en sjätteplats.

H65 Höör har inför denna säsong tappat sin spelmotor och försvarsgeneral Jennie Linnell och har därmed ett stort glapp att fylla, vilket märktes då laget endast vann en match och därmed blev sjua i Annliz cup.

Önnered fick sig en bra start på turneringen med en oavgjort mot Skövde HF i första matchen, men ju längre turneringen pågick pös orken ur spelarna och man lyckades inte vinna någon match och blev därmed sist i turneringen.

 

Förra säsongens SM-finallag har under helgen testat sitt spel mot internationella lag.
Skuru IK har varit i Serbien och spelat tre matcher, samtliga relativt enkla vinster. Sävehof har varit i Makedonien på Vardar Women´s Tournament och mött på tufft motstånd i from av bland annat Champions Leauge mästare och drog det kortaste strået i helgens två matcher.