Två nya målvaktsval till Lugi HF

Isabella Mouratidou. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

Isabella Mouratidou från IK Sävehof spetsar till konkurrensen och Hanna Popaja från HK Malmö anmäler intresse för SHE-debut. Alltihop i Lugi HF som totalt sett skaffat sig fyra målvakter att välja bland till nästa säsong.

Esmeralda Fetahovic förlängde sitt kontrakt i dagarna. Lugi har också lyft upp Nora Rasmusson i A-truppen.

Nu meddelar klubben via sin hemsida att ytterligare två kompetenta keeprar ansluter inom kort.

Isabella Mouratidou har givet goda vitsord med fyra säsonger och två SM-guld hittills i bagaget med IK Sävehof.

– Isabella, som tecknat ett tvåårsavtal, är en målvakt som kommer att kriga för att nå ytterligare framgång som kommer att bidra till att sporra och lyfta laget med sin härliga vinnarattityd och kämparglöd. Hon har kapacitet att avgöra matcher, något vi fick se prov på i matchen om finalplats mellan H65 och Sävehof där hon gjorde några viktiga räddningar i slutet och blev matchhjälte, säger Lugis klubbchef Patrik Bengtsson till klubbens hemsida.

Hanna Popaja hämtar Lundalaget från geografiskt närmare håll. Målvaktslöftet, född -02, har tränat tillsammans med vinrött den senaste tiden.

– Jag har valt Lugi för att jag vet att jag kommer få en utmaning genom att träna med ett elitlag och vill se vart det kan leda. Samtidigt är det väldigt nära för mig då jag går på Polhemskolan i Lund och har hallen precis i närheten, säger hon till hemsidan.

Länk: LUGI stärker upp med spets och talang mellan stolparna