TV-torsdag: SM-kvartsfinal, kval, Champions League och Bundesliga

Sävehofs Hanna Örtorp och VästeråsIrstas Love Kumlin under den första kvartsfinalen mellan lagen. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN.

En fullmatad handbollskväll väntar med SM-kvartsfinal mellan VästeråsIrsta och Sävehof, SHE-kval, Champions League och Bundesliga. Dessutom genomförs herrarnas EM-kvallottning i direktsändning, men Sverige är som regerande europamästare direktkvalificerade.

SHE

Det är dags för den andra kvartsfinalen mellan VästeråsIrsta och Sävehof i kväll. I det första mötet vann Sävehof med klara 33–19 och det ska nog till ett under för att VästeråsIrsta ska lyckas vända den här serien. Men nu har laget hemmaplan och allt att vinna.

– Ikväll är det dags att ta revansch i vår arena. Det kommer behövas en enorm intensitet i vårt försvarsspel, noggrannhet och vi behöver slåss mer för varje boll. Med ett otroligt hemmastöd kommer vi kunna pressa Sävehof och med små taktiska drag kan vi förhoppningsvis ta hem 2 poäng! Bollen är rund och vi är laddade, säger VästeråsIrstas lagkapten Johanna Hellgren till lagets hemsida inför matchen.

I kvalet till SHE tar BK Heid emot Aranäs HK och efter den förra matchen är det upplagt för en dramatisk kvalserie. Aranäs vann den första matchen med 26–25 efter att Heid hade chansen att kvittera på slutet.

Champions League och EM-kvallottning

Åttondelsfinalerna i Champions League fortsätter med två möten. Andreas ”Stycket” Nilssons Veszprem reser till den nordmakedonska huvudstaden Skopje för att möta RK Vardar. Vinnarna i dubbelmötet får möta Aalborg i kvartsfinalen.

Magnus Anderssons FC Porto tar emot Karl Wallinius och Lucas Pellas Montpellier Handball i kampen om en kvartsfinal mot Vive Kielce. Returerna spelas den 6 april.

Den som föredrar lotterier, vyer över tyska arrangörsstäder och lätt nervösa farbröder kan med fördel bänka sig redan vid 18 för att kika på EM-kvallottningen. Som regerande europamästare slipper Sverige kvalspelet och kan redan nu se fram emot mästerskapet.

Tablån 31 mars
SHE-kvartsfinal
(19:00) VästeråsIrsta HF–IK Sävehof
Matchen sänds i C More
SHE-kval
(19:00) BK Heid–HK Aranäs
Matchen sänds i C More
Champions League (h)
(18:45) RK Vardar 1961–Veszprem KC
(20:45) FC Porto–Montpellier Handball
Matcherna sänds i Viaplay
Bundesliga
(19:00) Bergischer HC–Füchse Berlin
Matchen sänds i Viaplay
EM-kvallottning (h)
(18:00) Herrarnas EM-kvallottning, sänds direkt i Viaplay