TV-torsdag: SHE, Champions League, Bundesliga…

Ola Månsson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

SHE slår på stort med fem matcher och seriefinalen H65 Höör mot IK Sävehof direkt i återstarten. I Champions League är klassikerduellen THW Kiel kontra Barca i fokus medan Rhein-Neckar Löwen och Füchse Berlin kämpar om förstaplatsen i Bundesliga.

H65 Höör och Sävehof mönstrar fem segrar var så långt. Den perfekta säsongsupptakten hotas och det enda som är säkert är att den ena eller andra sviten kommer att ge vika i Höörs hemmaborg.

– Det kommer att bli mycket kamp. Vi har haft stora matcher mot LUGI och Skuru, medan Sävehof haft ”vanliga” SHE-matcher och kanske är det någonting vi kan ha nytta av. Det kan verkligen gå åt alla håll, men alla gånger vi vunnit mot Sävehof har försvaret fått träff med kontringsmål som följd. Ska vi vinna nu måste det ske igen, säger Ola Månsson till Skånesport.

Lagen närmast bakom tätduon spelar hemma, Skuru IK mot Lugi HF och Önnereds HK med Skara HF på besök.

I Champions League kretsar stort intresse till Barcas resa till Kiel. Gästerna får favorittryck med sex raka triumfer, Kiel har flera motgångar bakom sig och sliter utan ordinarie uppställning.

Rhein-Neckar Löwens jaktläge har nått fram till en ypperlig möjlighet att tangera Füchse Berlins ledarpoäng. Då krävs två poäng hemma mot huvudstadslaget, Berlin har också en stab grund att stå på den senaste tiden och dessutom fyra raka i inbördes möten.

Boden Handboll inleder säsongens stora bortaresa med två matcher inom 48 timmar i Skåne. OV Helsingborg har positiva derbyupplevelser inför kampen mot tabelltrean.

Tablån 24 november
SHE
(19:00) H65 Höör–IK Sävehof, direkt i Sportkanalen
(19:00) IF Hallby–Kristianstad HK
(19:00) Önnereds HK–Skara HF
(19:00) Skövde HF–VästeråsIrsta
(19:00) Skuru IK–Lugi HF
Matcherna sänds i C More
Champions League
(18:45) Dinamo Bukarest–Wisla Plock
(18:45) THW Kiel–Barca, direkt i V Sport Extra
(18:45) Telekom Veszprem–PPD Zagreb
(20:45) Lomza Kielce–Elverum HH
(20:45) SC Magdeburg–FC Porto
Matcherna sänds i Viaplay
Damallsvenskan
(19:00) OV Helsingborg–Boden Handboll, direkt hos Solidsport
Bundesliga
(19:05) Rhein-Neckar Löwen–Füchse Berlin, direkt i Viaplay