TV-torsdag: Handbollsligan, SHE, Champions League…

Isabella Mouratidou. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Den näst sista omgången i Handbollsligan går i mål med dubbla torsdagsfajter. SHE slänger in drabbningen mellan slutspelsjagande Lugi HF och redan klara fyran Skara HF. Dessutom är det upploppsstrid i Champions League mellan Flensburg och Kielce.

IF Hallby har inte gett upp slutspelshoppet medan Alingsås HK på femte plats har samma poäng som tabellfyran IFK Skövde i nuläget. IFK Kristianstad har små chanser att förbättra sjätteplatsen och Önnereds HK behöver full pott de sista två matcherna för att slippa kval.

I SHE vill Skara svara upp och spetsa slutspelsformen. Lugi HF tog sista chansen i helgen och kröp närmare topp åtta. Minst en seger till är vad som krävs för att hålla sviten med minst kvartsfinalresultat vid liv.

– Det är jätteskönt att vi har slutspelsplatsen i egna händer. Men man får inte glömma att det är två tuffa matcher kvar. Men vi har en chans. Det är inte kört, säger Isabella Mouratidou till ligans officiella hemsida.

Vive Kielce och SG Flensburg-Handewitt gör upp om förstaplatsen under den sista kvällen med gruppspel i Champions League. Den polska mästaren klarar sig med oavgjort medan Flensburg behöver en seger för att gå om i tabellen.

Tablån 4 mars
Handbollsligan
(19:00) IF Hallby–Alingsås HK
(19:00) Önnereds HK–IFK Kristianstad
Båda matcherna sänds i C More.
SHE
(19:00) Lugi HF–Skara HF, direkt i C More
Champions League
(17:00) THW Kiel–PPD Zagreb
(18:45) RK Vardar–Meshkov Brest
(18:45) Vive Kielce–SG Flensburg-Handewitt, direkt i V Sport Extra
(20:45) Elverum–FC Porto
Alla matcher sänds i Viaplay.
Bundesliga
(19:00) MT Melsungen–HC Erlangen, direkt i Viaplay