TV-tisdag: Sävehof har matchboll mot H65 Höör

Mathilda Lundströmmot Emma Lindqvist under semifinal tre. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Skuru IK vann sin finalplats måndag kväll. IK Sävehof kan snart följa efter, men då måste Partillelaget ta en sällsynt bortaseger hos H65 Höör.

Ända tills för tre-fyra år sedan var det rätt givet att Sävehof startade som favorit och också fick sista ordet i Sporthallen.

Maktbalansen är någorlunda utjämnad, efter H65:s guld 2017 och Sävehofs mästarcomeback året därpå tävlar båda lagen på högsta nivå och hemmaplan är verkligen hemmaplan i statistiken.

Sävehof har bara vunnit en av de sex senaste bortamatcherna i Höörs hemmahall. Låt vara att gästerna pressade hela vägen och fick till ett avgörande i shoot out senast.

– Förhoppningsvis vinner vi denna matchen efter 60 minuter. Men då gäller det att vi vinner kontringsmatchen och sätter försvarsspelet. Vi måste vara noggranna, säger H65:s Malin Sandberg till she.se.

I H65 har Amelia Lundbäck gjort 21 mål på tre matcher och toppar den interna skytteligan under semifinalspelet. Sävehofs starkaste niometare på slutet, Jamina Roberts är avstängd i tisdagsmatchen.

– Vi måste förbättra försvarsspelet. De tekniska felen måste ner och vi kan inte låta Sävehofs skyttar skjuta ostört. Man har inte råd med såna misstag när man möter Sävehof, säger Sandberg till ligans officiella hemsida när avgörandet närmar sig.

Tisdag 18.00 H65 Höör–IK Sävehof
Matchen sänds direkt i Sportkanalen och C More