TV-söndag: Skånederby i SHE….

Sarah Carlström i Lugis dress. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Efter Skurus 15:e seger är det upp till H65 Höör att göra detsamma för att återta kommandot. När Champions League rundar av helgen finns det möjlighet att både se blågula målskyttar och en svensk målvakt.

H65 Höör brukar inte rubbas av lite derbykänslor, så Lugi HF får verkligen slå ur underläge i arenan. Sportkanalen öppnar upp för matchen som vinrött inte vunnit på två år.

– Vi behöver få bort deras kontringsspel och dra ner på tempot. Om vi ska lyckas med detta kommer det nog bli en ganska målsnål historia. Men vi måste också sätta vårt eget försvarsspel för att själva få några gratismål. Vi kan inte spela i högt tempo och trycka hela matchen, det finns inga lag som slår Höör och Skuru på det sättet, säger Lugitränaren Kenneth Andersson till klubbens hemsida.

Dessutom i SHE – förmodligen sista chansen om elvan Boden Handboll ska förbättra sin placering. Kungälvs HK startar långresan från tionde plats.

I Herrallsvenskan har Torslanda HK och Tyresö Handboll tuffa bortamöten för att lyfta från kvalplatsen på den undre halvan. Tätduon i Damallsvenskan är i aktion med gedigna utmaningar för att uppdatera poängskörden.

Vid 17-tiden går två matcher i Champions League igång nästan samtidigt. Mikael Aggefors och Ålborg tar emot poängjagande Celje medan Paris Saint-Germain och Kim Ekdahl du Rietz tar sig till Pick Szeged. Jonas Källman ungerska lag är obesegrat hemma inför toppmötet i grupp A.

TV-programmet under söndagen:

SHE
(16:00) Boden Handboll–Kungälvs HK
(16:45) Lugi HF–H65 Höör, direkt i Sportkanalen
Matcherna sänds direkt i C More
Herrallsvenskan
(13:00) RP IF–Bodens BK
(15:00) AIK–Tyresö
(16:15) Amo HK–Kärra HF
(17:00) LIF Lindesberg–Torslanda HK
Alla matcher sänds hos Solidsport
Damallsvenskan
(15:00) Kristianstad HK–Kärra HF
(17:00) HK Aranäs–Eslövs IK
Matcherna sänds hos Solidsport
Bundesliga
(14:05) Fuchse Berlin–SC Magdeburg, direkt i Viaplay
Champions League
(16:50) Ålborg–Celje
(17:00) Pick Szeged–Paris Saint-Germain
Matcherna sänds direkt i Viaplay