TV-fredag: SHE-premiärer för Skara, Lugi, Önnered och VästeråsIrsta

Skaras Linnea Sundholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN.

SHE smygstartade i onsdags när de regerande mästarna Skuru besegrade toppkonkurrenterna Sävehof. I kväll är det dags för semifinalisterna från Skara att premiärspela när de tar emot Lugi. VästeråsIrsta gästar Önnered och i Handbollsligan spelar Redbergslid mot Kristianstad.

Skara HF åkte ut mot titelvinnarna Skuru i semifinalen förra slutspelet, men imponerade och blir intressanta att följa den här säsongen. Lugi missade slutspelet med en poäng och har ett ungt lag. I kväll möts de i Skara.

Både Önnered och VästeråsIrsta tippas högt upp i tabellen och från det perspektivet kan mötet ses som något av en värdemätare – redan i premiären. Önnered har stärkt truppen med bland andra namnkunniga spelare som Evelina Källhage och Elin Hallagård och VästeråsIrsta med Ulrika Olsson och Hanna Flodman.

I Handbollsligan spelas en match i kväll. Unga Redbergslids IK tar emot IFK Kristianstad. Redbergslid föll i derbyt hemma mot Önnered i den första omgången och Kristianstad spelade oavgjort mot Sävehof.

Tablån 17 september

SHE
(19:00) Skara HF – Lugi HF
(19.00) Önnereds HK – VästeråsIrsta HF

Handbollsligan
(19:00) Redbergslids IK – IFK Kristianstad

Alla matcherna sänds direkt i C More