Trippelvärvning till Skara HF

Tre nya spelare för Skara HF, fr v Elsa Frisk Nävarp, Emma Frisk Nävarp och Amanda Thorp. Foto: Skara HF

SHE-klubben Skara presenterar tre nya spelare inför nästa säsong. Det rör sig om tre niometersspelare i Amanda Thorp från Sävehof och systrarna Elsa och Emma Frisk Nävarp från Skövde HF.

ANNONS

Skara HF klarade sig kvar i SHE nästa säsong tack vare uddamålsvinst i kvalet mot Tyresö. För att undvika botten den kommande säsongen har sommarshoppingen redan börjat. Klubben har införskaffat tre unga niometersspelare med rutin från A-lagsspel i högstaserien.

Först ut är Amanda Thorp som anländer från Sävehof. 20-åringen som ursprungligen kommer från Skövde har skrivit på ett tvåårskontrakt med Skara. Thorp har de senaste fyra åren spelat med IK Sävehof, den senaste säsongen i A-truppen. Hon själv ser sig som en genombrottsspelare som samtidigt kan vara skottfarlig utifrån.

– Jag vill få möjligheter till mer speltid och att få ha Magnus Frisk som tränare känns som ett bra steg i min fortsatta utveckling. Jag har hört mycket positivt om Skara HF och ser verkligen fram mot att få vara en del av laget och att fortsätta att förbättra mig som handbollsspelare, säger Amanda Thorp i ett pressmeddelande.

De två andra nyförvärven är systrarna Emma Frisk Nävarp, 20 år, och hennes syster Elsa, 18. Emma spelar som mittnia och även syster Elsa håller till på niometer. Dessvärre håller båda även på att rehabiliteras efter korsbandsskador. Emma hoppas kunna vara spelklar när försäsongen återupptas i augusti medan Elsa inte kan räkna med spel förrän efter nyår, skriver Skara HF i pressmeddelandet.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here