Trio klar när IK Sävehof summerar truppen

Joanna Lindvall Haggren på läktaren under SM-finalspelet i våras – tillbaka på planen för Sävehof i höst. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Ella Frykmer, Ebba Hansen och Joanna Lindvall-Haggren kommer från varierande öde och framgång den gångna säsongen. Gemensamt för Sävehoftrion är att alla stannar kvar i klubben kommande säsong.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Sävehof meddelar på sin hemsida om tre klara kontrakt och att truppen därmed är komplett inför hösten.

En helt ny aktör för Partilles SHE-stolthet blir Ebba Hansen som blickar uppåt efter några år i klubbens juniorled med division 1-spel och USM-guld.

– En spelar som har utvecklats mycket det senaste året i vårt akademi lag. Hon har alltid rätt inställning och har ett enormt driv för handboll. Nu blir det viktigt att hon försätter sin utveckling och lär av våra erfarna spelare och visar på träning att hon förtjänar att få speltid, säger tränaren Rasmus Overby till klubbens hemsida.

Niometerskollegan Ella Frykmer klarade av debuten i högsta serien ifjor men slet också med långtidsskada.

– Det känns bra att förlänga med IK Sävehof. Här har jag goda förutsättningar för en lyckad rehabilitering och kan fokusera på att arbeta med individuella utvecklingsområden med stöd av den kompetens som finns i klubben, säger hon till hemsidan.

Högersexan Joanna Lindvall Haggren åkte också på en skadesmäll med efterföljande rehabilitering sig under majoriteten av 2018/19. Nu får hon förtroendet i en sjätte elitsäsong.

– Joanna har vuxit in i damlaget på ett mycket bra sätt och hade en hög nivå innan hon tyvärr ådrog sig sin korsbandsskada. Vi tror att hon kommer komma tillbaka starkare och med tid kommer hon leverera på hög nivå igen. Skynda långsamt och lycka till, säger avgående sportchefen Hanna Fogelström till klubbens hemsida.

Länk: DAMLAGET KOMPLETT

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here