Torsdagens TV-tablå: SHE, Allsvenskan och Bundesliga

Sävehofs Elin Hallagård tackas av. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Efter gårdagens Champions League-äventyr för de svenska lagen kan det vara skönt att växla om till en inhemsk ligadag. I Sverige spelar SHE två matcher samtidigt som herrallsvenskan kör på hat trick. Och i Tyskland ska svenskarna i Kiel åka till svenskarna i Bergischer. 

Låt oss börja med att gå igenom SHE där det spelas ett möcke intressant Göteborgsderby ikväll. BK Heid har värvat starkt i år, dels Sävehofs Elin Hallagård, och imponerade stort i premiärsegern borta mot Skövde. Nu kommer storasyster Sävehof på besök – som imponerade ännu mer i sin urblåsning av Skuru.

Skuru å sin sida får försöka hitta sin första tvåpoängare när poänglösa Västerås/Irsta gästar Nacka.

I herrallsvenskan är det också dags för omgång två. Där ska Karlskrona, som överraskande tappade poäng i sin sin premiär, försöka ta revansch mot segervissa Kärra. Hammarby och Amo gör upp i ett förväntat toppmöte och så ska Lindesberg och Aranäs slåss om sina första poäng.

I Tyskland vill Nilsson och Ekberg i Kiel bygga på den fina vinsten mot rivalen Flensburg senast. Det får de försöka med mot Bergischer, som har blandat och gett, med Arnesson och Darj i laget.

Allsvenskan (Herr):
19:00 HIF Karlskrona – Kärra HF, SolidSport 
19:00 HK Aranäs – LIF Lindesberg, SolidSport
19:00 Hammarby IF HF – Amo HK, SolidSport

SHE:
19:00 BK Heid – IK Sävehof, C More
19:00 Skuru IK – Västerås/Irsta, C More

Bundesliga (Herr):
19:00 Bergischer – Kiel, Viaplay, Viafree