Svenskkolonin i Fredrikstad tunnas ut – Louise Karlsson återvänder till Önnered

Louise Karlsson spelade senast i Önnered våren 2014. Foto (arkiv): Carl Sandin/Bildbyrån.

Önnereds HK hämtar hem en spelare från Norge till sommaren. Då återvänder mittsexan Louise Karlsson från Fredrikstad BK för att lira i de gröna laget under två säsonger, enligt ett pressmeddelande från klubben.

Louise ”Malo” Karlsson gjorde en del av sina ungdomsår i föreningen innan hon lämnade våren 2014. Först till BK Heid i två säsonger där den senare spolierades av korsbandsskada, därefter väntade utlandsspel strax om norr om gränsen.

Efter tre år i Fredrikstad lockade en retur till svensk ligahandboll, det gröna laget och hemstaden.

— Jag vill hem, börja studera och var sugen på att bo i Göteborg igen, säger hon till Handbollskanalen.

Var fler klubbar inblandade innan du bestämde dig?

– Nej, det är egentligen bara Önnered som jag haft kontakt med. Jag trivdes jättebra när jag spelade där innan och det känns som de är inne på ett bra spår.

Hur bra koll har du på SHE och nya laget från norsk horisont?

– Tyvärr har jag inte följt med så mycket. Jag har varit hemma och kollat på Heid några gånger och har kontakt med polarna, Tilda (Matthijs), Janita (Svenheden) och Mässing.

Med Christer ”CK” Karlsson som tränare och Jenny Sandgren i målet bör Karlsson ändå ha hållit Göteborgs-tjötet levande under sina år i Fredrikstad.

Där svenskkolonin för övrigt verkar vara ett minne blott efter säsongsslut. ”CK” återvänder till Heid och Sandgren som figurerat i ligalandslaget ska också byta klubb, enligt uppgifter till tidningen Demokraten.

Louise Karlsson har redan klart med var hon tillbringar kommande säsonger. Framiden är säkrad och formen är god, linjespelaren nätade sju gånger i helgens seriematch.

– Jag har utvecklats mycket här. Först och främst i själva flytten, jag fick satsa fullt på handbollen och lade ner den tid jag ville. Sen har nivån bara blivit bättre. Vi gick upp en division och har spelat Europacup också, vilket var skitkul.

ÖHK:s elitansvarige Jozo Matovac kommenterar övergången.

– ”Malo” är en modern m6:a med bra storlek och nyttig erfarenhet efter åren i Norge. Det är väldigt roligt att hon väljer oss igen efter åren i Norge, säger han i pressutskicket.