Styrkebesked för Skuru – Elin Hansson förlänger

Foto: Anders Johnson

Skuru fortsätter att säkra upp viktiga spelare med nya kontrakt. Nu kommer nyheten att landslagsmeriterade vänstersexan Elin Hansson skriver på nytt kontrakt med moderklubben.

Sedan tidigare har Nacka-klubben förlängt kontrakt med lagkaptenen och mittnian Daniela de Jong och mittsexan Vilma Matthijs Holmberg. Nu har nästa starka signatur landat på pappret i form av vänsterkanten Elin Hansson.

– Det känns jättebra, säger 24-åringen på lagets hemsida och fortsätter. Jag tycker att vi har en bra träningsmiljö där vi kan utvecklas både som lag och individuellt. Och så trivs jag jättebra med tjejerna i laget såklart.

Vänstersexan beskrivs av Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder som ”En riktig lagspelare med fantastisk attityd och ett försvarsspel av högsta klass”. Även framåt är 24-åringen farlig då hon gjort 69 mål på 18 matcher i år och har en MEP-poäng på 39,17.

Elin Hanssons karriär har tagit flera stadiga kliv i rätt riktning de senaste åren med uttagningen till EM 2020 som senaste höjdpunkt.

– Jag har tagit med mig mycket från veckorna jag tillbringade med landslaget. Det var väldigt lärorikt att träna och spela med och mot så duktiga spelare och ledare, säger Hansson på hemsidan.