Straff i slutsekunden säkrade segern för Skövde

Sofia Berggren. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Sista målet avgjorde. Sofia Berggren mötte målvakten och egna tankemonster när hon skickade in 27–26. Strafflinjen och klockan på full tid bidrog till dramatiken före bortajublet. – Boden är svåra hemma, otroligt skönt med två poäng, sade segerskytten.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Boden Handboll med större lucka till nedflyttningsplats eller Skövde HF upp bland slutspelslagen var två tänkbara vägval i lördagsmatchen.

När allt kom till kritan fick det rationella som följde efteråt lämna plats för en stigande spänning under 60 minuter. Helt lika i halvtid, lagen fortsatte byta mål men Boden fick göra de flesta ledningsmålen med Emmy Nordmark (sex mål) främst i skytteledet.

– De vill gärna gå på genombrott och vi hade problem med det emellanåt. I perioder fick vi till det bra bakåt, sade Berggren som drog sitt strå med mer än försvarsinsatsen.

Hennes första chans från sju meter dök upp i matchminut 55, reducering till 23–24.

Drygt fem minuter senare stod Boden och Skövde med var sin poäng. Bortalaget började sitt sista anfall efter timeout.

— Vi var en man mer och satte upp ett spel mellan Filippa (Nyman) och Collado, sade Berggren om det som föregick straffen.

– Man tänker inte så mycket, får bara göra det bästa av det, fortsatte 22-åringen som vann den mentala kampen mot Hafdis Renötudottir mellan stolparna.

– Hon sjönk lite, då var det bara att lägga den lite högre upp. Samma som jag gjorde med min första straff, sade Berggren som var säkerheten själv i poängfördelningen.

Du har lagt färre straffar i år än tidigare, ingen ringrost att tala om?

– Vi har ju många som är aktuella där. Men nu är Olivia (Black) och Julia (Ehn) borta. Då får man ta ansvar och det kändes bra, log matchvinnaren.

Hannele Nilsson som satte Skövdes fyra första straffar brände en och öppnade för det lyckade bytet till Berggren. Mittnian Nilsson slutade som bästa bortaskytt med sex fullträffar.

Boden Handboll–Skövde HF 26–27 (13–13)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here