Stortalangen kallas hem från Västerås – men är tillbaka nästa säsong

Frida Rosell (i täten). Foto: Simon HastegŒård, Bildbyrån

Det har flera turer kring Frida Rosell de senaste dagarna. Den 19-årige stortalangen har lånats ut till VästeråsIrsta inför säsongen, hämtats hem till Skuru igår och går tillbaka till Västerås nästa säsong, det meddelar VI på sin hemsida.

– Det känns bra att ha skrivit på ett nytt kontrakt för Västerås. Jag trivs väldigt bra i klubben och jag ser fram emot kommande säsong, säger Frida Rosell på på VästeråsIrstas hemsida och fortsätter.

– Jag gillar ledarna och alla spelare i laget. Det är otroligt bra sammanhållning och det betyder mycket. Jag har även fått mer förtroende, tillit och lite friare tyglar än tidigare. I VI har jag fått en roll där jag kan utnyttja alla mina kvaliteter, vilket jag uppskattar, säger hon.

Frida Rosell är en av Sveriges mest spännande unga talanger. Den 19-årige niometerspelaren med 43 U-landskamper gick på lån från Skuru till VästeråsIrsta inför säsongen för att få mer speltid. Speltid fick hon, och tog vara på.

I år har det blivit 68 mål och 11 assist för på 14 matcher i SHE för Rosell. Med de siffrorna är hon tolfte målbäst i hela serien och VI:s näst mesta målskytt efter, också 19-årige, vänsternian Emma Aarnio. Dessutom har Rosell varit vass som spets i VI:s 5-1-försvarsspel.

Men nu är låneperioden slut för talangen som istället kallas tillbaka till Skuru med omedelbar verkan på grund av lagets skadebekymmer. I Skurus storseger mot Skara gick mittnian Jennie Linnéll sönder med 69 sekunder kvar av matchen. Dessutom är Ulrika Olsson inte helt frisk från sin handskada.

Men goda nyheter för VästeråsIrsta är att de mitt i allt skrivit på ett kontrakt med Frida Rosell till nästa säsong. Något som VI:s tränare Frenne Båverud är väldigt nöjd över.

– Tyvärr gör skadesituationen i Skuru att Frida avslutar säsongen i den klubb som hon trots allt tillhör, men det förändrar inte det fina att Frida kommer tillbaka till nästa säsong och då som vår spelare. Med en hel försäsong på ett och samma ställe och en från början tydligt uttalad roll och plats i laget så kommer hon att vara en ledande spelare från start för oss. Så lycka till under våren men inte för mycket, VI ser fram emot att få dig tillbaka i den svartvita dressen, säger Båverud på klubbens hemsida.