Storseger för Kungälv i SHE:s bottenstrid

Kungälvs Wilma Pettersson. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån.

Kungälvs första match efter att ha haft problem med coronasmitta i laget visade sig bli en rolig tillställning. Mellan de två bottenlagen i SHE-tabellen var de hemmaspelande, grönklädda spelarna det klart bättre laget som plockade med sig en enkel seger och två nya, fräscha poäng in i tabellen.

I drygt 15 minuter orkade Boden både hålla emot och hinna med en kvittering under lördagseftermiddagens match mot Kungälv. Därefter gled den dessförinnan till synes jämna drabbningen dem snabbt ur händerna, när hemmalaget hann göra 12 mål under samma tid som Boden hann med ett.

Halvtidsresultat: 14–7

Den andra halvleken blev egentligen aldrig särskilt spännande, utan Kungälv hade redan vid sin sjumålsledning i halvlek spelat hem matchen. Den andra halvleken bjöd snarare på en ren och skär uppvisning från hemmalaget, som definitivt visade att de var tillbaka och redo för spel igen efter ett kortare uppehåll.

En fin uppvisning från Kungälv alltså, som går in i EM-uppehållet med en fin match i ryggen. För Boden ser det tyngre ut. Laget, som fortfarande jagar säsongens första poäng, har en lång uppförsbacke att ta sig an under resten av säsongen om de ska lyckas hålla sig kvar i SHE inför nästa säsong.

Kungälvs HK – Boden Handboll IF: 29–19 (14–7)