Spelanalys SHE – Skuru visar vart skåpet ska stå

Skurus spelare. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån.

Skuru och H 65 Höör är två av lagen i en bergfast topptrio i svensk damhandboll. Sävehof med nio SM-guld på de tio senaste åren är det tredje laget. Skuru och H 65 Höör gör allt för att ta över guldhatten av Sävehof. Nu möts de i ett härligt toppmöte i Stockholm på söndag.

Matchinfo

SHE
Torsdag 27/10, kl. 13:10, Nacka Bollhall
Skuru – H 65 Höör
Ungefärliga odds från Svenska casinon som även erbjuder spel på handboll:
1. 1.91  X. 8.15  2. 2.21

Läget i laget, Skuru

Skuru har jagat SM-guldet i många år, men har inte lyckats sedan senaste guldet som bärgades för 14 år sedan. På de sex senaste säsongerna har Skuru nått finalen fyra gånger och varje gång har det blivit förlust mot Sävehof. Är det nån klubb som jobbat ihop till ett guld är det Skuru. Förra säsongen vann Skuru 21 av 22 matcher i grundserien och lagets problem de senaste åren har varit att spelet i grundserien varit bättre än i slutspelet. Det hoppas man få stopp på den här säsongen. Viktiga spelare som Jenny Södrén och Hanna Åhlen har försvunnit, men Skuru har värvat in starkt för att kunna slåss om guldet. Säsongsinledningen har varit något skakig med klar förlust mot Sävehof och bara oavgjort mot Skara och sedan tre enkla segrar.

Läget i laget, H 65 Höör

H 65 Höör är numer etablerat som ett riktigt topplag i SHE och har varit det de fyra senaste åren. Säsongen 2016/2017 blev det guld, men därefter har det inte räckt hela vägen fram. I fjol hade laget 21 raka segrar inför slutomgången och då kom enda förlusten mot Skuru. Sedan blev det respass mot Sävehof i semifinalen. Nu har man tagit ny fart för att kriga om guldet. Viktiga Mikaela Mässing försvann inför säsongen, men Höör har sett om sitt hus och har också kanske landets bästa ungdomar. Helt klart är guldet i sikte. Inledningen har varit klockren med fem raka segrar, men det ska sägas att det var bara senast mot Lugi som det var något motstånd att tala om.

Speltips Skuru – H 65 Höör

Det är alltså två av guldkandidaterna som får mäta sina krafter på söndag. Sävehof är tredje laget och topptrion i serien står bergfast. Trots säsongsinledningen håller vi Skuru som det något bättre laget och nu vill de garanterat visa vart skåpet ska stå. Noterbar statistik i inbördes möten mellan dessa lag är att de sju senaste matcherna slutat med bortaseger. Nu är det dock dags att bryta den trenden. Vi tror på Skuru och spelar till de 1,90 och över.

Åldersgräns 18 år för spel online. Spelar du för mycket – ring Stödlinjen på 020-81 91 00.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here