Söndergaard sköt till sig utmärkelsen som bästa högernia

191002 Skövdes Louise Söndergaard skjuter ett frikast mot täckande Sävehof försvar under en handbollsmatch i SHE mellan Sävehof och Skövde den 2 oktober 2019 i Partille. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Hemvändande danskan Louise Söndergaard lämnar Sverige med ett prestigefullt pris i kappsäcken. Den målfarliga skytten utsågs till högernia i SHE:s All star-lag, meddelar SHE.se.

Hon kom, hon såg, hon sköt – i mål. På 21 matcher för Skövde HF gjorde Louise Söndergaard 115 mål och slutade på fjärdeplats i skytteligan. 20-åringen värvades in till Skövde i somras från danska Bjerringbro – dit hon återvänder efter säsongen.

Men innan hon lämnar ligan hinner danskan med att utses till SHE:s bästa högernia då hon kniper den sista ordinarie platsen i startuppställningen av årets All star-lag. Med 42,9 procent av rösterna vann hon utmärkelsen före Nina Dano, IK Sävehof (28,6%) och Alexandra Bjärrenholt, Skuru IK (19,0%).

– Jag kände efter några månader att det gick fint. Jag har utvecklats både handbollsmässigt och som person i Skövde. Jag känner mig som en bättre spelare. Jag är verkligen till freds med säsongen, säger Söndergaard till SHE.se.

Statistik från SHE.se:
Matcher: 
21
Mål: 115
Assist: 35
Utvisningar: 3
Tekniska fel: 54
MEP-poäng: 50,65
Övrigt: Uttagen i månadens MEP-lag i oktober och mars

Antal röster:
Louise Søndergaard, Skövde HF (42,9%)
Nina Dano, IK Sävehof (28,6%)
Alexandra Bjärrenholt, Skuru IK (19,0%)
Emma Lindqvist, H65 Höör (4,8%)
Julia Olsson, Lugi HF (4,8%)