Sofie Börjesson – månadens bästa i SHE

Sofie Börjesson. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Kungälvs HK har fått en inspirerad start bland elitlagen. Uddevallafostrade målvakten Sofia Börjesson räddar bollar på löpande band i en lika stark SHE-debut. – Verkligen superkul och ett kvitto på att hårt arbete lönar sig, säger hon till ligans hemsida.

Mikael Appelgren och Johanna Bundsen har föregått 21-åringen, med karriärer från GF Kroppskultur i Uddevalla till utlandsspel och respektive A-landslag.

– Just ”Äpplet” och Johanna har varit två förebilder genom åren, säger Börjesson till she.se.

Hon ståtar själv 49 ungdomslandskamper så här långt. Och en start i högsta serien som få slår på fingrarna.

Borta mot Önnered vann Kungälv mycket tack vare Börjessons bortmotade bollar, 13 räddningar på 31 skott. Mot Lugi försökte hon i det längsta förhindra förlusten med 47 i räddningsprocent.

– Vi tyckte ändå att det var ganska skönt att gå in som underdogs där ingen egentligen trodde att vi skulle kunna vinna eller mäta oss med andra lag. Vi visade mot både Önnered och Lugi att vi är ett bättre handbollslag än vad folk tror.

Siffrorna talar sitt tydliga språk. Börjesson gör mest på bästa sätt av alla målvakter i SHE.

Trots anpassningen till högre tempo och ökade krav.

– För mig har det varit bra. Det har blivit bättre och hårdare träning och alla träningsmatcher mot SHE-lag gjorde att jag kom in i tempot ganska bra. Sen är skotten hårdare och det går snabbare, men jag tror att det är lättare som målvakt att lära sig rädda snabbare än för utespelare att anpassa sig, säger hon till she.se.

Handbollsmagasinet Avkast och förbundskapten Henrik Signell står bakom valet av månadens spelare.

Länk: Månadens spelare i september: Sofie Börjesson