Sofia Delac lämnar Kristianstad för Lugi

Sofia Delac. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

Lugi har haft en kämpig inledning på säsongen och nu gör de klart med Sofia Delac från Kristianstads Handboll. Den 20-åriga högernian debuterade i SHE förra året och blir Lugis spelare från 1 oktober. Delac väntas dock komma tillbaka från sin skada först mot slutet av säsongen.

Sofia Delac stod för 43 mål och 23 assist på 14 matcher för Kristianstad Handboll under den förra säsongen. Men debutsäsongen i SHE blev hämmad av skador. Nu meddelar Kristianstad att de tillåter henne att lämna klubben innan kontraktstiden har löpt ut.

”Vi kan förstå att Sofia är positivt inställd till att få träna och spela tillsammans med Bella Guldlén. Vi känner oss starka med det lagbygge vi har idag, trots skadeläget, och fortsätter att bygga för framgång. Vi önskar Sofia all lycka i Lugi”, skriver de på sin hemsida.

”Fick ny energi”

Lugi:s sportchef och tränare, Kenneth Andersson, tror att värvningen av Sofia Delac kommer att bli betydelsefull under kommande säsonger men hoppas att hon kan vara tillbaka på planen mot slutet av säsongen, efter sin rehabperiod:

– Med värvningen av Sofia förstärker vi verkligen laget kommande säsong, de flesta i truppen har redan kontrakt även över nästa år så vi både spetsar och breddar truppen med Sofias intåg. Även om vi har utmaningar på kort sikt ser det otroligt bra ut på lite längre sikt, säger han på Lugi:s hemsida.

Sofia Delac ser fram emot att komma till sin nya klubb:

– När Lugi hörde av sig mitt i den tyngsta perioden efter skadan fick jag ny energi och mycket föll på plats. Jag ser stora utvecklingsmöjligheter för mig i Lugi och ser fram emot att komma till en av Sveriges största handbollsklubbar, säger hon.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av LUGI HANDBOLL (@lugihandboll)

Länk: Lovande H9an Sofia Delac till LUGI!