Sofia Berndtsson gör som Frisk – stannar två år till

Sofia Berndtsson förlänger kontraktet med Skara. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Sofia Berndtsson följer tränaren Magnus Frisks spår och skriver på för två ytterligare år i Skara HF. ”Jag vill fortsätta att spela ihop med det här laget under ledning av Magnus Frisk så mitt beslut var inte svårt att fatta”, säger hon på hemsidan.

Förutom corona rullar tillvaron på väldigt fint i Skara HF. Laget gör för tillfället sitt bästa för att spränga upp topptrion då laget ligger 1-1 i semifinalserien mot Skuru. Dessutom har tränaren Magnus Frisk nyligen skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben – och nu gör Sofia Berndtsson samma sak.

Den 33-åriga mittsexan är förutom sitt kompromisslösa försvarsspel även Skaras fjärde mesta målskytt den här säsongen och bidrar med rutin och inspiration till laget, något hon vill fortsätta med.

– Jag känner att jag vill vara en förebild för andra tjejer och visa att en handbollskarriär på hög nivå inte behöver sluta så tidigt som den ofta gör. Jag tror att det är viktigt att vi tjejer – precis som idrottande killar – kan visa att vi kan vara med högre upp i åldrarna. Och dessutom bli mammor och komma tillbaka, säger Berndtsson på Skaras hemsida.