Södrén: ”Jag skulle göra vad som helst för att ta guld”

Hanna Åhlén och Jenny Södrén, Skuru IK. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Jenny Södrén är i sin fjärde final med Skuru IK. I de tre föregående har det blivit förlust mot IK Sävehof – nu hoppas lagkaptenen ta revansch före flytten till Norge. SHE.se har pratat med mittsexan inför kvällens final.

– Jag skulle göra vad som helst för att ta guld, säger hon till SHE.se.

Ikväll spelas den första SM-finalen mellan Skuru IK och IK Sävehof. För Jenny Södrén blir det alltså fjärde finalen med Skuru.

– Det ska bli jättekul. Jag tror att alla börjar känna att det snart är dags. Vi har laddat hela året för att ta oss till de här finalmatcherna. Vi har en längtan som skapar en go känsla, säger hon till SHE.se.

Skuru har imponerat hela säsongen, först i grundserien där laget slutade etta och sedan i slutspelet där Kungälv slogs ut med 3–0 i matcher och sedan LUGI med 3–1.

– Jag tror att vi har byggt upp det här under en lång tid och haft kontinuitet. Mycket träning med både fas och handboll ger effekt. Det här är fjärde gången jag får chansen att spela SM-final. Både vi och Sävehof har slussats in i det och varit stabila topplag, säger Södrén till SHE.se.

Nu väntar alltså IK Sävehof i final, ett lag som verkligen har gått framåt under slutspelet.

– Det kommer att bli otroligt jämnt. De gillar att springa mycket, precis som vi. Försvarskampen kommer att bli avgörande och att lagen vill springa sönder varandra. Om det går till fem matcher vet jag inte, men vi är förberedda på allt, avslutar Södrén till SHE.se.

LÄNK: Jenny Södrén: ”Kämpat för det här hela året”