Snöoväder och hemmaseger

Emma Ekenman-Fernis. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Sävehof bjöd upp till fest med dubbelmatch i Partille Arena. 1679 personer trotsade gårdagens snöoväder och kom för att titta. Först fick de se damerna göra det som Sävehofs damer oftast gör – vinner. 

Tuff matchande i cuper och ligan för hemmalaget ledde dock till en potentiell oro inför matchen mot Skövde men det var ingenting man själva tänkte ta notis om.

– Man kör tills man dör, sen byter man, sa Emma Fernis Ekenman till Göteborgsposten.

Mot sjätteplacerade Skövde var man bra från början och Jamina Roberts, som fortfarande känner av ett ont knä, spelade bra och låg bakom många mål. Även Emma Fernis Ekenman körde tills hon … var väldigt trött iallafall, och stod för en fin insats.

– Jag missade en del lägen ändå, men det kändes jättebra att få lite mer boll, sa Emma Fernis Ekenman till GP om den egna insatsen.

– Skövde gav bra motstånd men vi utnyttjade deras svagheter. Det var mycket känslor på planen eftersom det var lite halvt derby, fortsatte hon.

Bortalaget var inte helt ofarliga och man låg bara två mål bakom Sävehof vid ställningen 13-11. Men sen växlade Sävehof upp tempot igen och man kunde dra ifrån och vinna med 33-25 inför en glad hemmapublik (som skulle bli mindre glad efter herrarnas match efteråt).

I nästa match i SHE möter Sävehof ligatvåan Lugi på bortaplan i en spännande seriefinal.