Skytteligan i SHE efter omgång 3 – van ledare i topp

Ulrika Olsson. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Efter tre spelade omgångar ser toppen av SHE:s skytteliga ut som den gjorde i slutet av förra året, med Skurus Ulrika Olsson längst upp.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Skuru har inlett säsongen finfint. Förutom den snöpliga uddamålsförlusten mot H65 så har laget bländat genom att slå Sävehof på bortaplan och göra flest mål av alla lag hittills. Och flest av de målen har Ulrika Olsson gjort.

Storskytten är van att ligga i toppen av skytteligan – som hon vann förra året. Hon blev även skyttedrottning i Elitserien säsongen 2015/2016 med Spårvägen innan hon fortsatte vidare till Våg Vipers i Norge.

Så de tre senaste säsongerna som Ulrika Olsson deltagit i svenska högstaserien har hon gjort flest mål, hittills. Det är väldigt imponerande.

Efter Olsson hittar vi ett koppel av niometersspelare där Sarah Carlström skuggar med 22 mål, varav 10 kom i gårdagens förlust mot Kungälv. Därefter kommer målfarliga Towe Andersson för Heid, som slutade fyra i förra årets skytteliga.

Efter det har vi lagmotorn Melissa Petrén i Lugi och stortalangen Kristin Thorleifsdottir i H65, med lika mål som Olssons lagkamrat, kreativa Alexandra Bjärrenholt i Skuru.

Hela skytteligan och mer statistik finns här på Svenskhandboll.se

Skytteligan Topp 5:
1. Ulrika Olsson, Skuru IK, 25 mål
2. Sarah Carlström, Kristianstad HK, 22 mål
3. Towe Andersson, BK Heid, 21 mål
4. Melissa Petrén, Lugi, 17 mål
5. Kristin Thorleifsdottir, H65 Höör, 16 mål
5. Alexandra Bjärrenholt, Skuru IK, 16 mål

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here