Skyttedrottningen Johansson gör överraskande comeback i SM-kvarten

Sara Johansson. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström

– Det gick snabbare än vad jag hade trott, säger Sara Johansson till Skövde Nyheter. Skyttedrottningen är överraskande tillbaka efter sin skada och redo för slutspel med sitt Skövde HF.

Sara Johansson utsågs tidigare under säsongen till årets bästa spelare i Skövde HF. Den fina säsongen har även inneburit landsagsspel för 24-åringen. Det var då olyckan var framme. Under ett landslagsläger i mars skadade hon axeln så pass allvarligt att man trodde att resten av säsongen var i fara. Nu kom dock glädjebeskedet för alla Skövde-fans att man får tillbaka sin stjärna redan till kvartsfinalerna mot H65 Höör.

– Det är kul att vara tillbaka och har gått snabbare än vad jag hade trott, säger 24-åringen till Skövde Nyheter.


Matchen visas i SHEplay ikväll och sändningen startar 18.55. Det kostar endast 89 kr att se denna spännande kvartsfinal och här kan ni köpa hem den:


Ännu roligare för Johansson är det att hon förmodligen får avsluta sin sejour i klubben på egna villkor i ett brinnande SM-slutspel. Johansson skrev nämligen tidigare i år på för danska Randers till nästa säsong.

Nu vill hon se sitt lag höja sig i slutspelet och ta hem vad hon tror blir en tajt matchserie mot H65 Höör, som man förlorade mot i senaste mötet.

– Vi har väl inte jättebra statistik därifrån, säger Johansson till SN.

– Men det är ett annat lag nu och vi har inte spelat slutspel med det här laget.

Kvartsfinalförlusten från i fjol, 0-3 i matcher mot VästeråsIrsta, sporrar Johansson.

– Ja, verkligen! Man minns ju hur man mådde efter den serien och så vill man inte må igen.

Länk till artikeln i SN: http://www.skovdenyheter.se/article/overraskningen-johansson-tillbaka-i-sm-kvarten/