Skurus väg till SM-final är påbörjad

Ulrika Olsson, Skuru Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån.

Kvartsfinal mellan Skuru och Heid, kan den verkligen sluta på ett annat sätt än övertygande seger för Skuru? Skuru som vann grundserien på 40 poäng och med +150 i målskillnad. Heid kom åtta med 18 poäng och -71 i målskillnad. Fanns det verkligen chans att få se en jämn och spännande match denna söndagskväll?

Första halvlek inleddes märkligt nog lite avmätt. Man kunde fråga sig var detta en slutspelsmatch eller var det vanlig träning en regnig tisdag i november. Det tog sju minuter innan seriesegrande Skuru satte sitt första mål.

Nåväl, därefter lossnade det, framförallt genom att Skuru växlade upp i tempo och intensitet – ungefär som man brukar se ett taggat Skuru. Heid hängde inte med i fartökningen, deras anfallsspel var fantasilöst och utan krydda. Däremot visade man ett anständigt försvarsspel, som tydligast av duktiga målvakten Miranda Nasser.

Det är svårt att som åskådare bli underhållen av halvleken. Hur matchen ska sluta är alldeles för uppenbart. Man får hitta andra ljuspunkter, som Ulrika Olsson och Alexandra Bjärrenholt, till exempel. SHE-ligans kanske bästa radarpar.

Halvtidsresultat: 14-6

Andra halvlek förlöpte planenligt. Vi har sett det förr och vi såg det igen hur stor kvalitetsskillnad det är mellan topp tre och övriga lag i SHE-ligan. Heid är helt chanslösa när Skuru spelar som de kan. Men denna andra halvlek handlade för Skurus del mest om att spela av matchen utan att anstränga sig och riskera skador. Ja, Skuru vann faktiskt andra halvlek med endast ett mål.

Inför matchen var det en match i matchen som som lockade en aning, Heids målfantom Rebecka Karlsson mot namnen Nilsson i Skurus mål. Men när den förra endast mäktade med två spelmål kunde den andre stoltsera med en räddningsprocent på osannolika 62 procent!

Skuru är ett komplett lag, att de ska nå SM-final verkar givet. Och så har laget stjärnornas stjärna, Ulrika Olsson. Med ett genialt spelsinne och ett skytte med vulkanisk kraft gör hon sex mål och lika många assist. Ordspråket säger: När Ulrika lyfter armen för skott skakar landets målvakter av skräck.

Denna match var den nittonde mellan lagen med Skuru på hemmaplan. Av dessa har Skuru vunnit arton.

Slutresultat: 29-20

Skuru: Ulrika Olsson 6, Alexandra Bjärrenholt 5, Elin Hansson 4, Cornelia Dahlström 3, Daniela Jong 3, Ellen Voutilainen 2, Vilma Mathijs Holmberg 2, Malin Berndal 2, Felicia Palm Robertsson 1, Sofia Karlsson 1

Heid: Julia Walstern 4, Elin Semmingsson 3, Rebecka Karlsson 3, Julia Ehn 2, Annica Smidje 2, Hanna Wedenby 2, Towe Andersson 1, Johanna Flygelholm 1, Elin Svensson 1, Ebba Lundstedt 1

Anders Hilmersson