Skurus nya storkross – 18 bollar bättre än Kristianstad

Alexandra Bjärrenholt. Foto: Claus Meyer

För två veckor sedan gjorde Skuru IK säsongsbästa med 36 mål. Nackalaget putsade på rekordet och Kristianstad HK fick negativ uppmärksamhet med söndagens slutsiffror, 37–19 (19–8).

Det behövs knappast en längre utläggning om överhalningen. Skuru var bättre i allt och gjorde mål från alla håll och kanter. Flest, åtta stycken från Alexandra Bjärrenholt på nio meter. Kantspringaren Elin Hansson fick till sju lyckade avslut och Hannah Scheuer Larsson var bra på nytt med fem fullträffar.

Uppradningen kan stanna där, vid 20 mål som hade räckt för att knäcka Kristianstad. Skuru fick ge sig i kast med andra delmål efter paus.

– Vi visste att vi kunde springa ifrån våra motståndare och det gjorde vi ju. Det enda som jag inte riktigt gillade, var att vi i pausen kommit överens om att endast släppa in 15 bollar totalt. Nu gjorde Kristianstad tre mål i början av den andra halvleken och jag fick ta en time out direkt. Därefter blev det sedan bättre, sade ”Mats Kardell till klubbens hemsida.

Serietvåan förfogar också över blågula spelare från U18-landslaget som håller på att växa in i eliten. Cornelia Dahlström gjorde SHE-debut och fyra mål från vänstersidan.

– Jag har tidigare i höst bara suttit på bänken i en match och kom då inte in på banan. Jag var därför nervös och med mycket adrenalin, när jag fick chansen i slutet av första halvleken. Det kändes jätteskönt att det funkade så bra för mig, sade nyförvärvet från Gustavsberg till hemsidan.

Kristianstad befinner sig i bryderier på elfte plats, med ohyggliga gap mellan tillfällen när de orangea kan vara med i matchen eller inte alls får spelet att stämma. Gästerna fick lämna Sarah Carlström och Caroline Månsson hemma, Andrea Jacobsen sköt och sköt men var inte i närheten att kunna bära laget med sina sex mål.

Skuru IK–Kristianstad HK 37–19 (19–8)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >