Skuru värvar U18-landslagets stjärna

Isabelle Andersson. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Isabelle Andersson lämnar Spårvägens HF för vidare spel i Skuru IK.

Skuru var en hårsmån från SM-final i år och nu bygger de vidare på en spännande trupp. Idag presenterade de talangfulla Isabelle Andersson som nyförvärv från Spårvägens HF där hon öst in mål under säsongen i Allsvenskan.

– Isabelle är en spelare som har alla förutsättningar att bli en riktigt stor handbollsspelare. Hon är för sin ålder mycket fysisk och har redan nu ett mycket bra skott. Till det ska läggas att hon också har en vinnarmentalitet. Det ska bli spännande och stimulerande att jobba med henne i ett så bra team som Skuru Handboll där jag är säker på att hon kommer ta fortsatt stora kliv i sin utveckling, säger Mats Kardell huvudtränare för Skurus damlag i ett pressmeddelande.

Hon är fostrad i Sorunda IF:s duktiga F00-lag som skördat framgångar i USM och olika ungdomscuper innan laget splittrades. Andersson landade då i Spårvägen där hon tog en stor roll i Allsvenskan under sin debutsäsong på seniornivå. Hon vann både skytteligan och blev utsedd till seriens mest värdefulla spelare.

Samtidigt är hon en nyckelspelare i F00/01-landslaget där hon exempelvis blev uttagen som bästa försvarare efter U17-EM 2017.