Skuru till semi efter stor dramatik

Foto: Claus Meyer

Skuru IK är klart för semifinal efter att man besegrat VästeråsIrsta med 3-0 i matcher. Den tredje kvartsfinalen blev otroligt dramatisk då det krävdes två förlängningar innan hemmalaget vann med 35-32. Nu väntar IK Sävehof i semifinal.

Matchen var otroligt jämn och svängig från start till slut. Flera gånger såg det ut som att ett av lagen skulle dra ifrån men då hämtade sig motståndarlaget och kom ikapp och förbi. Till slut visade sig dock Skuru var lite för bra för VästeråsIrsta och det faktum att man gick vidare till semifinal med 3-0 i matcher är bevis för det.

I den första halvleken imponerade framförallt två spelare: Hannah Flodman i VI och Hanna Åhlén i Skuru. Men jämnt var det, ställningen i paus var 13-12 till hemmalaget.

Den andra halvleken var rätt lik den första och mot slutet bytte lagen mål och övertag med varandra. Skuru hade 26-26 med 50 sekunder kvar och anfall men misslyckades att göra mål. Istället fick bortalaget chansen med fyra sekunder kvar men missade och matchen gick till förlängning.

Vad hände då där? Det fortsatte att vara jämnt. Efter första fem av förlängningen var ställningen 28-27 till VästeråsIrsta och efter tio stod det 29-29.

Allt avgjordes istället i nästa förlängning då Skuru snabbt gick fram till 31-29, ett försprång man aldrig släppte. När Alexandra Bjärrenholt sedan satte 35-31 på straff var det definitivt avgjort.

Skuru får nu en tuff utmaning i semifinal där Sävehof väntar. I den andra semifinalen blir det Skånederby mellan LUGI och H65 Höör.

Skuru IK – VästeråsIrsta 35 – 32 e.f. (13-12, 26-26, 29-29)

Skuru IK
Hanna Åhlén 10, Alexandra Bjärrenholt 9, Mathilda Lundström 6, Angelica Wallén 6, Jennie Linnéll 2, Jenny Södrén 1, Madeleine Östlund 1

VästeråsIrsta
Viktoria Högström Unell 7, Hannah Flodman 7, Matilda Forsberg 5, Ellenor Nilsson Åström 5, Miriam Sandberg Salach 3, Ida Lindblom 2, Victoria Orest 1, Hannah Grytegård 1, Viola Paulsen 1