Skuru tar emot Höör i Jönköping

Daniela De Jong och Emma Lindqvist. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Den 4 januari tar Skuru IK emot H65 Höör i ett toppmöte, men inte i Nacka Bollhall. Istället ska matchen spelas i Jönköping och Kinnarps arena.

Hallbybollen är en populär handbollscup som spelas i början av året. Cupen lockar många lag till Jönköping varje år.

De senaste fem åren har det svenska herrlandslaget spelat uppladdningsmatcher inför EM och VM i ett fullsatt Kinnarps Arena i samband med cupen. Nästa år blir det istället en toppmatch i SHE som kommer att spelas i arenan under cupen. Det är Skuru IK som tar emot H65 Höör, vilket SHE meddelar via deras hemsida.

I vanliga fall spelar Skuru IK sina hemmamatcher i Nacka Bollhall, men den 4 januari kommer man alltså att ta emot Höör i Kinnarps Arena inför tusentals åskådare. Det är ett samarbete med Hallbybollen, Svenska Handbollslandslaget, Destination Jönköping, HV71 och Småland-Blekinges Handbollförbund. Tanken är att publikrekordet för en ligamatch på damsidan ska slås.

– Vi räknar, om omständigheterna kommer att tillåta det, att slå publikrekord för en ligamatch på damsidan i Sverige. Det kommer att bli en höjdpunkt för såväl spelarna som för ungdomarna på läktaren, en fest och manifestation för SHE och svensk damhandboll, säger Peter Gentzel, vd på Svensk Elithandboll, till SHEs hemsida.