Skuru tappade poäng mot Hallby

Skurus spelare deppar. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Oavgjort mot Hallby för fyra dagar sen, och chans till revansch igår för fjolårets ligatvåa Skuru. Men det blev ytterligare en match som slutade lika efter att slutresultatet skrevs till 24-24. 

Förra årets ligatvåa, Skuru, har inte alls fått den starten på säsongen de önskat. De vitgröna har endast lyckats samla ihop 14 poäng och ligger därmed på en sjätteplats i SHE, att jämföra med fjolårets andraplats.

Målsnål matchinledning

Det var ingen sprakande matchinledning som publiken bjöds på. Båda lagen hade svårt att få bollen i mål och därmed var målen lätträknade. Men efter den trevande inledningen lyckades Skuru gå upp till 4-1, och det övertaget lyckades de hålla fram tills 8-8. Under slutet av första halvlek var det dock Hallby som övertygade mest. Gästerna kunde gå till halvtidsvila med 12-14.

Fin comeback av Skuru

Det var dessutom Hallby som började den andra halvleken bäst. Gästerna gick upp till 16-12 och kunde sedan hålla den ledningen lång in i matchen. Precis när det hela skulle avgöras kom Skuru dock tillbaka med en utmärkt spurt. Med drygt en minut kvar av matchen kvitterade Rikke Nielsen till 24-24, vilket var ett resultat som stod sig till slutvisslan ljöd.

Lagen fick därmed nöja sig med att dela på poängen ytterligare en gång.

– Det blev en väntad utgång av matchen kan man säga. Två jämna lag och oavgjort i båda dessa möten på kort tid. Vi hamnade i underläge med några mål på slutet men svarade för en bra upphämtningen innan slutsignalen. Det var starkt gjort, säger Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder till klubbens hemsida.

Målskyttar Skuru: Ellen Voutilainen 6, Amelia Lundbäck 6, Rikke Nielsen 5, Isabel van Kerkvoorde 3, Clara Bergsten 1, Jennifer Johansson 1, Kaja Stojilkovic 1, Sofia Karlsson 1

Målskyttar Hallby: Emma Wahlström 6, Andrea Litstrand 5, Olivia Thörnholm 3, Elin Johansson 3, Elsa Helle 3, Sanna Johansson 2, Hanna Wedenby 1, Ida Schaffer 1