Skuru slog ut Kungälv

Skuru-jubel. Foto (arkiv): Andreas L Eriksson/Bildbyrån.

Över tre matcher, til 24 raka segrar gjorde Skuru IK processen kort med Kungälvs HK. Nykomlingen fick stänga ner sin säsong, utan att be om ursäkt för en uppfriskande prestation.

– Vi har överraskat hur många människor som helst, sade Amanda Borgström till C More.

Skuru ägde andra halvan av kvartsfinal tre fullständigt och rusade ifrån till 35–20. Kungälv samlade ändå ljusglimtar från slutspelet – som tyckarna inför säsongen hade räknat bort laget ifrån.

– Jag tycker att vi ska vara stolta. Det är jättetråkigt att åka ur men vi har överraskat hur många människor som helst. Alla har tippat oss toksist i serien, sade Borgström med headset runt huvudet för sista gången på ett tag.

Kungälv får en träningssommar till på sig och har redan kommit över puckeln där mycket är nytt.

Två bollars förlust i slutspelsupptakten var det närmaste väst kom öst, 17 och 15 måls skillnad i övriga matcher fick inte Kungälv att gräva ner sig.

– Skuru är ett jättebra lag, de vann serien och ska väl slå oss med 3–0 i matcher kan man tycka. Vi är nöjda med att ha pressat de länge i två av matcherna, sade Borgström efter fem egna söndagsmål.

Skuru hade elva målskyttar, Elin Hansson var bäst med åtta fullträffar. Målvakten Evelina Eriksson som går från klarhet till klarhet hoppade in i andra halvlek och släppte bara sex skott förbi sig.

Skuru IK–Kungälvs HK 35–20 (16–14)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Skuru till semifinal med 3–0 i matcher.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here