Skuru slog tillbaka mot Skara

Alexandra Bjärrenholt. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Skara HF bråkade länge om segern och visade att det inte är någon tillfällighet att det lila laget jagar tättrion. Skuru IK:s serieledning har en lika logisk förklaring, elfte raka segern i första insatsen efter EM-uppehållet.

Skara präglade matchen först, med Johanna Kjellman mellan stolparna som kunde hantera Skuruskyttarna. Rikke Thorngaard (fem mål) skickade upp hemmalaget till 13–6 efter dryga 20 minuter.

Som så ofta var Skuru störst när poängen skulle delas ut. Fram till paus hann gästerna knapra in till ett mer lättjobbat underläge med fyra bollar.

Direkt efter resonemangen i paus kom ytterligare en kraftansträngning. Elin Hansson som nyss bytte landslagströjan mot den gröna klubbdräkten fick äran av kvitteringen, 15–15.

Alexandra Bjärrenholt var främsta framspelare i Skuru men också bästa målskytt. Straffanstormningen då Skuruspelaren utmanade och hann först in i den farliga ytan mot slutet föll på Bjärrenholt att förvalta från sju meter.

Få misstag från strafflinjen, totalt sju mål av den rutinerade niometaren och till slut en tydlig tvåmålsseger, Skuru kontrollerade matchen sista kvarten och avfärdade det sista hotet i en perfekt höstsäsong.

Skara HF–Skuru IK 25–27 (15–11)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>