Skuru rann ifrån Lugi på slutet

Skurus målvakt Evelina Eriksson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Med tolv minuter kvar var Lugi HF på vippen att komma ikapp. Skuru IK svarade med en mäktig spurt och vann med 27–21 till slut. Målvakten Evelina Eriksson var den stora segerorganisatören och stoppade hälften av de vinröda avsluten.

Lugi fick ihop försvaret och behöll hoppet på hemmaplan, trots underläge. Skuru hade dock tre starka skäl att hålla huvudet högst i delad serieledning.

Alexandra Bjärrenholt styrde och ställde med åtta egna fullträffar och strålande uppsikt över var lagkamraterna befann sig i förhållande till målet.

Mathilda Lundström sprang på för att utnyttja Lugis misstag och hade fin träffprocent från högerkanten.

Sist men inte minst, målvakten Evelina Eriksson som gjorde sen säsongspremiär i december och bara funnits med Skuru matchtrupp den senaste månaden. Insatsen i Lund var hennes klart bästa hittills, Eriksson fick förtroendet från start och behövde aldrig fundera på något annat än alerta räddningar.

Totalt 19 stycken gav 50 i räddningsprocent som en god grund till två säkra poäng. Skuru skuggar H65 Höör och ligger tabelltvåa på målskillnad. Lugi med sexmålsskytten Clara Lerby finns för närvarande på fjärde plats.

Lugi HF–Skuru IK 21–27 (11–15)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>