Skuru rann ifrån i första finalen

Alexandra Bjärrenholt var svårstoppad, Emma Rask gör ett försök. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån.

Skuru IK fick den önskade starten på finalserien med rappa anfall och tätt försvar. H65 Höör halkade däremot efter när Rebecca Nilsson stoppade skotten och Alexandra Bjärrenholt fick regera framåt.

Den första guldduellen, i Eriksdalshallen blev oväntat ospännande. 29–22 till slut och klart Skuru-övertag tidigt.

Alexandra Bjärrenholt stod i centrum när det gröna laget satte färg på matchen på ett finalvärdigt sätt.

Med straffskärpa och genombrottskraft skapade niometaren den första luckan i målprotokollet. Därefter bytte hon till att spela fram lagkamraterna en period och fanns längst fram i Skurus försvarslinje, redo att sänka tempot för H65:s ansatser.

Bortalaget hade behövt Bjärrenholts energi och närvaro, men det var långtifrån lika slipade prestationer när lägena uppstod framåt.

Höör ägnade sig åt tunga ramträffar och dyrbara utvisningar gjorde det ännu mer vanskligt att hänga på.

Det blev bättre minuterna fram till paus, men då hade Skuru redan ryckt med besked. Det var fem mål mer, 15–10 halvvägs – mycket tack vare Bjärrenholts sju mål och sex assist.

Skuru hade också en suverän målvakt i Rebecca Nilsson. Att H65 började få hål på keepern i slutet av halvleken var ingen signal inför fortsättningen.

Nilsson höjde sin redan imponerande räddningsprocent och Skuru satt på leken med åtminstone fem måls ledning in i mål. Höör var bäst i slutfasen än en gång, men det var lite och för sent för att stressa hemmalaget på allvar.

Femmålskyttarna Isabelle Andersson och Amelia Lundbäck kan bara ta nya tag i returen på torsdag.

Att skära av Bjärrenholts möjligheter (tolv mål) och att testa Nilssons reaktionsförmåga och positionering bättre lär stå med i arbetsbeskrivningen inför final nummer två.

Skuru IK–H65 Höör 29–22 (15–10)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Nästa match spelas 13 maj.