Skuru körde över Skövde

Skuru IK jublar. Foto (arkiv): Kenta Jönsson/Bildbyrån.

Toppen och botten markerade sig tydligt, även efter två veckors uppehåll. För varje nätrassel från Skövde HF skickade Skuru IK in två fullträffar och vann följaktligen med 36–18.

Skövde gjorde alltså 18 mål i Nacka Bollhall. Hemmalaget lyckades med motsvarande bedrift redan till pausvilan, 18–1 och briljerade med både topp och bredd.

Rutinen fanns där, Alexandra Bjärrenholt och Ulrika Olsson gjorde sju mål vardera. Framtidsnamnen levererade, Hannah Scheuer Larsson slog till med fem mål. Och om någon tvivlade på defensiven mitt uppe i målfesten var Rebecca Nilssons räddningsprocent, 50 svar nog.

Skövde hade två femmålsskyttar, Cecilie Specht och Olivia Black. Förutom de inledande 20 minuterna, underläge 8–9 så långt, hade tränaren Rasmus Poulsen inte mycket att glädjas åt när han utvärderade prestationen.

– Sedan ramlar vi ner i de här berömda perioderna som vi har haft där vi gör massor av fel. Det är för mycket att tappa 9–3 på de tio minuterna. Vi måste arbeta mer och se varför vi får de här perioderna, sade han till klubbens hemsida.

Skuru IK–Skövde HF 36—18 (18–11)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>